top of page
collage_lb_image_page18_7_1.png

Kemposchool Timor

Learning Has No Bounds

Kemposchool Timor is 18 oktober 1983 opgericht door de twee broers Lesley en Nimphry Nahafahik. 

Met deze website wil ik deze Oosterse vechtkunst onder een groter publiek bekend maken, mijn kennis delen en je op de hoogte houden van het actuele nieuws. Op deze site tref je alle informatie aan over de Kemposchool Timor. Neem een kijkje en laat je informeren. Bezoek ook onze Facebook pagina.

Logo2.png

Onze stijl

De draak is een krachtig maar mysterieus dier uit de Chinese mythologie. Onvoorspelbaar en wijs. De draak verenigt alle dierstijlen in het gevecht zoals de tijger (kracht), de panter (lichtvoetig en snel), de kraanvogel (evenwicht, leegheid), de slang (snelheid en roerloosheid). Al deze aspecten komen terug in de stijlen die in de kemposchool Timor worden getraind. Daarom is de draak als het logo van de kemposchool gekozen.

De lessen

De training van Kempo vergt geduld, incasserings- en uithoudingsvermogen van de kempoka. Daarnaast wordt er in het Kempo met 'contact' getraind.

_DSC1572.jpg

Warming-up

_DSC1589.jpg

De basis

_DSC1640.jpg

Training

De training start altijd met een warming -up. Met de warming-up wordt het lichaam voorbereid op de lichamelijke inspanning van de training. Dit gebeurt o.a. door middel van opdruk-, buikspier-, hardloop- en reactieoefeningen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed om het lichaam soepel te houden door middel van stretchoefeningen.

De basis van Kempo en van vele andere vechtkunsten begint met 'de standen'. Deze hebben als doel de kempoka een gevoel van balans bij te brengen.
Het conditionele aspect zit door de gehele training verweven vanaf de warming-up tot en met de verschillende traditionele vuistvormen en wapensets. Dit zijn conditie-trainingen op zich.

Tijdens de training wordt aandacht besteedt aan diverse trap- en stoottechnieken. Een uitgebreid scala van stoten met de open hand en met de gesloten vuist wordt ook iedere week beoefend. De traptechnieken zijn vergelijkbaar met andere vechtsporten en vechtkunsten. De gevorderde kempoka gaat ook aan de slag in de training met mes- en stoktechnieken/verdedigingen.

DSC_3121_bewerkt.jpg

Examens

New_FRS_Image_Lean_Sx_Sigma_Black_belt.p

Black Belts

_DSC1451.jpg

 Contributie & Reglement

Wanneer je een bepaalde periode traint en regelmatig aanwezig bent geweest kan er na een jaar examen worden gedaan. De leraar geeft aan wanneer dat moment daar is. Iedereen begint met een witte band en indien je het examen met een voldoende afsluit mag je 1 rode streep op je band aanbrengen. Na 3 rode strepen volgt de bruine band. Na weer 3 rode strepen op je bruine band volgt de zwarte band.

Voor het behalen van de zwarte band gaan jaren aan training vooraf. De examens worden één keer per jaar door de leraar zelf afgenomen (hij is hiertoe bevoegd) en naarmate de graduatie hoger wordt (vanaf bruine band) is er ook een assistent-leraar aanwezig. Examens voor de zwarte band worden door diverse leraren afgenomen en beoordeeld. Indien men het examen van de zwarte band met een voldoende afsluit krijgt de geëxamineerde een diploma.

De contributie bedraagt € 20,00 per maand en dient per kwartaal contant vooruit te worden betaald op de eerste lesavond van het kwartaal.

Kemposchool Timor hecht waarde aan een plezierige sportomgeving. Iedereen die de sportschool betreedt dient zich te houden aan het reglement.

bottom of page